ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

НСИ заплашва с безсрочни стачни действия

кт "подкрепа"

Днес (7 ноември) се проведе среща между доц. Атанас Атанасов – председател на Националния статистически институт (НСИ), Кремена Атанасова – председател на Синдиката на административните служители към КТ „Подкрепа“ и Ваня Григорова – икономически съветник на КТ „Подкрепа“.

Те обсъдиха наболелите проблеми на работниците и служителите в НСИ и на администрацията като цяло. От страна на синдикатите бе обърнато внимание на спешната нужда от незабавно увеличение на заплатите с минимум 30%, както и необходимостта от увеличение на средствата за издръжка. 

Ръководството на НСИ, в лицето на Атанас Атанасов увери, че от няколко месеца е поставил на дневен ред пред правителството въпросите с повишаването на заплатите, но към момента няма резултат.

КТ „Подкрепа“ обяви преди дни пред медиите, че напрежението в НСИ расте с всеки изминал ден. И в случай, че справедливите искания на работниците и служителите не бъдат чути от правителството, е твърде възможно да бъдат обявени безсрочни стачни действия.

Участниците в срещата се съгласиха, че имат общи цели и интереси, а именно работеща администрация, качествено и навременно производство на данни, достатъчно и добре платени специалисти и добри условия на труд за всички работещи в статистиката. Те обявиха, че съвместно ще работят за постигането им.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *