ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

НЗОК и БЛС се споразумяха за увеличение на цените на клиничните пътеки

НЗОК и БЛС се споразумяха за увеличение на цените на клиничните пътеки

Здравната каса и Българският лекарски съюз се споразумяха за неизхарчените средства от бюджета за тази година. Двете страни подписаха анекс към националния рамков договор, според който цените на клиничните пътеки да бъдат увеличени с 8 процента от 1 септември. Споразумението беше постигнато по време на среща с участието на здравния министър д-р Асен Меджидиев.

"Като включително се заложи и възможност при гласуването на новия бюджет увеличение и в другите два сектора на доболничната помощ", посочи той.

Освен цените на клиничните пътеки, от 1 септември с 18 процента се вдигат цените, по които се заплащат медицинските изследвания. Увеличението ще се запази и след 1 януари, обясни здравният министър Асен Меджидиев.

Това означава повече средства за работата на личните лекари и лекарите-специалисти още от началото на следващата година. Председателят на Лекарския съюз д-р Иван Маджаров изрази удовлетворение от постигнатото днес.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров изрази удовлетворение. "Мисля, че днешният ден беше успешен. Болниците и не само балниците – колегите ще си получат тези пари, които им се полагат, до края на годината", отбеляза той.

Въпреки споразумението от Лекарския съюз продължават да настояват за оставките на управителя на Здравната каса Петко Салчев и на председателя на надзорния съвет Александър Златанов. Не е ясно и кога ще започнат преговорите по новия рамков договор за следващите три години. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *