ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Общобългарски поход за мир и неутралитет” довечера

Общобългарски поход за мир и неутралитет оръжие военна помощ украйна

Инициативата "Общобългарски поход за мир и неутралитет" е обявена за тази вечер в няколко града у нас. В София граждани и граждански организации се очаква да се съберат в 18:30 часа на площад "Народно събрание".

"Смятам, че вече сме във фаза, която налага ескалиране на нашите протестни действия". Това заяви пред БНР Лилия Божкова от Обединение "Родители“:

"Като майка на три деца откровено се плаша от думата война и поради тази причина се старая и да не я употребявам. Искам моите деца да живеят в условия на мир и спокойствие. Ние сме най-бедната държава в Европейския съюз и според нашите скромни възможности приютихме част от бежанския поток на Украйна. Заплащаме тяхното спане, храната, все неща, които не сме направили за най-уязвимите хора в България, най-уязвимите прослойки в България".

Лилия Божкова обяви готовност за протест и утре.

"Не сме много спокойни от това, че ни се обяснява, че военната помощ щяла да се състои в ремонт на украинска военна техника", каза пред БНР режисьорът Константин Василев:

"Ако Народното събрание даде картбланш на правителството за военна помощ, това би могло да бъде използвано в един момент нуждите на Украйна и възможностите на България да се променят. Ние не знаем каква е волята на господин Петков, така че това нещо не ни успокоява. Това е стар политически номер. В текста, който се гласува, пише едно, а ни се обяснява по телевизията друго".

За сряда е насрочена друга протестна проява, която ще настоява депутатите да вземат решение за предоставяне на военна помощ за Украйна. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *