ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Още двама се отказаха от депутатските си места в 48-ото НС

Парламент пленарна зала

ЦИК заличи като избрани за депутати още двама представители на политически сили въз основа на постъпили от тях заявления. Това стана на онлайн излъчвано заседание на изборния орган.

На база на заявление от 7 октомври т.г. от Деян Николаев Николов, регистриран кандидат за депутат от кандидатска листа на "Възраждане" в 24-ти многомандатен изборен район-София, комисията реши той да бъде заличен от списъка в листите на "Възраждане" в 24-ти МИР в столицата.

Гласувано беше и аналогичното искане от 6 октомври т.г. от Димитър Иванов Аврамов от кандидатската листа на ДПС в 12 изборен район-Монтана. В заявлението си той също обявява, че желае да бъде заличен и да не бъде обявен за избран за народен представител. С решението на ЦИК той следва да бъде заличен от списъка, в който попада.

Вчера бе гласуван и отказът на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов от място в Народното събрание и на други избрани за народни представители.

Николай Събев – бившият министър на транспорта, който водеше листата на „Продължаваме промяната” в Русе, също се отказа да е народен представител, като заявлението му бе прието от ЦИК.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *