ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Оставиха в ареста русенка, теглила пари от чужда карта

свят решетки арест затвор

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 50-годишната С. И., както поиска прокуратурата. Русенката е привлечена като обвиняема за неправомерно използване на чужд платежен инструмент в дните между 17 и 18 май 2022 година.

Според прокуратурата, тя извършила деянието само месец след влязла в сила на присъда за кражба, по която й било наложено наказание 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок. Това, както и факта, че не живеела нито на постоянния, нито на настоящия си адрес, мотивирало държавното обвинение да поиска С. И. да бъде задържана под стража.

Защитата помоли за мярка „домашен арест“ предвид пълното съдействие и разкаяние на обвиняемата, но искането бе отхвърлено. Според съда е налице реална опасност тя да извърши престъпление, ако не бъде задържана. Този извод следва от съдебното й минало, от което е видно, че има склонност към извършване на престъпления, с които да осигурява своите доходи. По делото не са налице доказателства С.И. да има легален източник на средства.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на С. И. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *