ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От “Автомобилна администрация” ще извършват проверки по пътищата

Комисар Бойко Рановски

Проверки по пътищата от началото на октомври ще бъдат извършвани и от служители на "Автомобилна администрация". Това обяви ръководителят на тази държавна агенция Бойко Рановски.

"Ще направим всичко възможно да имаме и денонощни екипи, но екипите, които ще работят през нощта, ще бъдат в намален състав. По основните пътни направления в близост до границите ще има екипи на "Автомобилна администрация". Предстои промяна в работното време на служителите, минаване на работа на смени. Подготвяме промени във вътрешните правила, за да може всичко да бъде законно", обясни той.

Мерки за намаляване на инцидентите по пътищата са тема на заседание на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението.

Според министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев необходими са съвместни мерки на повече институции, за да намалее броят на жертвите и пострадалите при катастрофи.

"Защото това не е отговорност само на МВР. Разбирайте стопаните на пътя и всички институции, отговорни към поддържането на пътищата, в това число маркировки, банкети, пътни знаци, които не са в компетенциите на МВР, трябва да се случат. Аз вярвам, че ще бъдат допълнени нашите мерки – на МВР, и с комплексните мерки, които всички отговорни държавни институции да приложат. Вярвам, че резултатът ще се подобри значително в борбата с пътния травматизъм", каза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *