ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От ДПС искат партиите да обсъдят пред медиите машинния вот

Парламент ДПС

От ДПС канят председателите на всички парламентарно представени партии на официални срещи пред медиите за употребата на машините за гласуване. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг пред репортери в Народното събрание. Според него трябва да се минимизират недействителните гласове и да не се манипулират протоколите. Поканени на срещата са съпредседателят на ПП Кирил Петков, съпредседателят на ДБ Христо Иванов, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, соцлидерката Корнелия Нинова, председателят на "Български възход" Стефан Янев и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Машините не могат да бъдат цел, те са инструмент за доверието на гражданите, изтъкна Карадайъ.

По думите му от ПП продължавали промяната "от лошо към по-лошо", защото са отказали разговори за бюджета. "Призоваваме за диалог от 2016 година. Диалогът е в основата на нормалността в политиката. Притеснени сме, защото няма отговорност, има бягство от отговорност при наличието на множество кризи", счита лидерът на ДПС. Той припомни, че са искали експертен кабинет за усвояване на парите по Плана за устойчивост и развитие. 

"От самото начало нашето виждане е машините да са на държавата, има фирма "Информационно обслужване", която се справя добре, каза още Карадайъ. От ДПС считат, че Общественият съвет към Централната избирателна комисия е напълно излишен. Карадайъ сравни този орган с квартално кафене.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *