ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От ГЕРБ можели да докажат, че горивото ни е надписвано с 1 лев

Делян Добрев

"Смятаме и можем да докажем, че горивото ни е надписано с 1 лев за литър. Ако вземете цената на уралския нефт през 2018 г. и сега – тя е една и съща, но горивото на бензиностанциите тогава е на цени между 1,88-1,95 лв. Сега е между 2,99-3,50 лв. Има близо 1,50 лв. разлика." Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

"Нашата цел е, след като сме позволили на "Лукойл Нефтохим Бургас" и на "Литаско" да продължават да обработват евтин руски нефт, то тази печалба, която генерират в размер на 3,5 млрд. лв. само за вътрешния пазар, да не отива в швейцарските сметки, а да я прибираме във Фонда за енергийна сигурност. И оттам да я връщаме по модела за компенсация, който и към момента работи, само че не 25 ст., а 1 лв., защото смятаме, че такова е надписването", посочи той. И допълни, че при модела на служебния кабинет компенсацията ще бъде в рамките на 4-5 ст., докато ако обложим "Лукойл Нефтохим Бургас“ и "Литаско", компенсацията ще бъде 1 лев.

"Очаквам подкрепа от всички депутати, защото всички, които гласуват "против" този законопроект, спокойно можем да кажем, че са лобисти на "Лукойл Нефтохим Бургас" и "Литаско". Няма друга причина да се застъпиш за двете руски компании, вместо да гласуваш в интерес на българските потребители", подчерта Добрев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *