ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От юни ще започне попълването на електронните здравни досиета

Министерски съвет Асена Сербезова

От юни ще започне попълването на електронните здравни досиета.

Чрез тях пациентите ще имат достъп до резултати от направени им прегледите, медицински изследвания и предписани лекарства, обясни здравният министър Асена Сербезова.

„От 1 юни ще се дигитализират документите и в извънболничната медицинска помощ. Всички направления, амбулаторни листа от 1 август, всички дейности в болничната медицинска помощ –  от история на заболяването, през извършените медицински дейности, прегледите и резултатите от тях“, каза министър Сербезова при представянето на Анекса на Националния рамков договор.

Средно с 38 процента ще се увеличат доходите на общопрактикуващите лекари в България. Това стана ясно при подписването на анекса към Националния рамков договор. Общо 604 млн. лева повече ще отидат за финансиране на медицинските дейности, уточни министърът на здравеопазването Асена Сербезова.

"В доболничната помощ се предоставя възможност за 25% по-високо финансиране, което ще изисква значително покачване на заплатите на лекарите и останалите медицински специалисти, като основните работни заплати следва да бъдат осигурени в размер, не по-малък от респективно 2 000 лв. за лекари, 1 500 за медицински сестри, 910 за санитари съгласно отрасловия Колективен трудов договор в сектор "Здравеопазване", каза здравният министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *