ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От ПП предложиха поправка в проекта си за помощ за Украйна

Парламент Атанас Михнев

В момента депутатите обсъждат предоставянето на военнотехническа помощ на Украйна. Внесени са три проекторешения – от "Продължаваме Промяната" (ПП), ГЕРБ-СДС и "Демократична България". Атанас Михнев, един от вносителите на проекта на ПП за помощ за Украйна, предложи редакционна поправка – да се даде мандат на Министерския съвет за "оказване на военнотехническа помощ на Украйна" според официалното писмо, внесено днес от украинския посланик в парламента и съобразно възможностите на България.

Срамота е посланик да изпраща на друга държава писмо за решаване на вътрешнополитически проблеми, реагира Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

В българския парламент тази сутрин е внесено писмо от посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко. Това съобщи председателстващият заседанието и зам.-председател на Народното събрание Мирослав Иванов, който прочете писмото в пленарната зала. Писмото, депозирано в Народното събрание, е въз основа на разговорите в Киев на премиера Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски. Българска делегация посети Украйна миналата седмица.

В писмото се изразява молба за предоставяне на следната помощ за страната му: продължаване на подкрепата за членство на Украйна в Европейския съюз; помощ за украинските граждани, бягащи от войната; осигуряване на възможност за изнасяне на украинското зърно във Варна; засилване на енергийното сътрудничество, в частност доставки на електроенергия от Украйна и природен газ; ремонтна дейност на украинска военна техника във военните предприятия на Република България; продължаване на доставките на хуманитарна помощ, в частност лекарства, дрехи, хранителни стоки. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *