ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От всички 567 образувани преписки, 378 вече са прекратени

Прокуратура - избори 2022 - равносметка

От началото на предизборната кампания до 10.00 часа на 2 октомври 2022 г. са образувани общо 567 преписки и 60 досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите, свързани с изборите за 48-о Народно събрание.

По Апелативни райони, досъдебните производства, свързани с вота за народни представители, са разпределени, както следва: София – 25; Бургас – 5, Пловдив – 8; Варна -11, Велико Търново – 11 досъдебни производства.

В качеството им на обвиняеми са привлечени 5 лица. Постановени са 378 отказа за образуване на досъдебни производства с оглед липса на данни за извършени престъпления.

Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са публикувани и на интернет-страницата на ПРБ.

Продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на ПРБ и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на парламентарните избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *