ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От “Възраждане” може и да отидат на експертна среща с ГЕРБ

Парламент Костадин Костадинов

От парламентарната група на "Възраждане" може и да отидат на експертна среща с ГЕРБ-СДС за бюджета и за приоритетни политики, ако бъдат поканени. Това каза пред репортери в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. По думите му това е нормален диалог. "Не сме получили покана обаче засега. Ако получим такава покана, е възможно да отидем, защото ние на свой ред, след като ги поканихме да дойдат на разговорите по отношение на влизане на България в еврозоната, успяхме да разговаряме с ГЕРБ. Те не ни подкрепиха, но показаха уважение към нашата позиция", уточни той. "От тази гледна точка, възможно е и ние да отидем на тяхната среща, само че не виждам в какво отношение и къде бихме могли да намерим пресечни точки", допълни лидерът на "Възраждане". Той изтъкна, че двете политически сили са на коренно различни мнения по всички важните въпроси, които в момента вълнуват българското общество.

Костадинов припомни, че от партията му са заявили условия, при които биха подкрепили мандат за правителство на друга партия. Сред тях са референдум за членство на България в еврозоната, да не се купуват нови "хартиени самолети" от САЩ, да не се предоставя въоръжение и каквато и да е подкрепа за Украйна, както и България да организира действия, с които да започне поетапно предоговаряне на членството си в Европейския съюз.  

Предстои президентът Румен Радев да проведе консултации с представители на 'Възраждане" за съставяне на кабинет. Костадинов посочи, че ще поставят пред държавния глава въпроса за референдум за влизането на страната ни в еврозоната. Ако Радев откаже, от партията ще създадат инициативен комитет и ще преминат към събиране на подписи. Най-доброто решение за България сега са нови избори, счита председателят на формацията. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *