ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От “Възраждане” няма да се срещнат с проф. Габровски

От "Възраждане" няма да отидат на срещата с номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски. Това стана ясно от изявление в парламента на лидера на партията Костадин Костадинов. "Единственото правителство, което ще подкрепим, е правителство с мандат на "Възраждане". Ние сме готови с проект за кабинет и искаме третия мандат за нас", каза Костадинов в отговор на въпрос къде би следвало да отиде третият мандат.

Причината от 'Възраждане" да не искат да се срещнат с Габровски са сериозни разминавания по фундаментални въпроси, каза лидерът на партията. Сред тези въпроси са референдумът за членството на България в еврозоната, закупуването на нови осем изтребителя F-16, предоставяне на българско въоръжение безплатно на Украйна и внасянето на американско ядрено гориво. "Ако ние имаме разминаване по такива крупни въпроси, няма какво да говорим по другите. Ще му пратя аргументиран отказ и няма да отидем на тази среща", добави Костадинов. 

От партията дадоха брифинга по повод промените в Закона за предучилищното и училищното образование, които са били обсъдени от ресорната комисия в парламента. Председателят на формацията отбеляза, че всички техни предложения са били посрещнати с одобрение от страна на синдикатите и учителите, но очаквано по думите му са срещнали съпротива от страна на неправителствени организации. Депутатът Ивайло Папов уточни, че от "Възраждане" настояват учениците между втори и четвърти клас, ако не покриват образователните компетентности, да остават да повтарят, защото се е създала опасност детето да отиде в пети клас и да не може да чете и да пише. "Другото, което ние предложихме, е мандатността на директорите. И за съжаление, то се оказа най-големият препъникамък по време на обсъжданията в образователната комисия", коментира той. От "Възраждане" настояват за атестирането на учителите. Папов счита, че то в момента се извършва проформа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *