ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Отложиха делото “ГЕРБ срещу Бойко Рашков” за догодина

Темида

Софийският градски съд отложи за 24 януари 2023 г. делото, което ГЕРБ заведе срещу бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Искът на партията на Бойко Борисов е за 100 000 лв. Той бе заведен заради изявленията на Рашков за източването на парите от магистрала "Хемус".

Причината за отлагането е, че на всяка от страните са допуснати по трима свидетели, които да бъдат доведени пред съда от защитата. Днес в съда се явиха само тримата свидетели на ГЕРБ – Десислава Атанасова, Димитър Главчев и Костадин Ангелов. От другата страна обясниха, че настояват преди свидетелите да се явят, да бъдат събрани всички писмени доказателства.

"На 4 януари ГЕРБ стана обект на публично злепоставяне чрез неверни твърдения, изречени от Бойко Рашков пред представители на редица медии. ПП ГЕРБ заяви, че ще защити правата на хилядите си членове и симпатизанти от лъжите на Бойко Рашков в българския съд", обяви председателят на ПГ-ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя обясни, че искът е за причинени неимуществени вреди. Ако спечели, ГЕРБ възнамерява да ги дари на деца на служители на МВР, загубили живота си при изпълнение на служебните си задължения.

Както е известно, искът на ГЕРБ срещу Рашков е заради твърденията му, че "между 30 и 40% от парите, превеждани авансово на представяли се за строители на АМ "Хемус", са се насочвали към ГЕРБ".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също заведе иск за 27 хил. лв. срещу Рашков. Той е заради това, че говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала "Хемус",Рашков  каза пред репортери: "Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка, Бойко Борисов е имал общи фирми". "Кажете коя е банката, за да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят", контрира Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *