ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Парламентарната група на БСП изключи Явор Божанков

След като социалистът Явор Божанков се опълчи на лидера на левицата Корнелия Нинова и призова да изпратим оръжие на Украйна. Светкавично БСП го изключи от парламентарната група. Решението е взето единодушно на общото събрание на ПГ на "БСП за България". "Парламентарната група на "БСП за България" призова Божанков да напусне парламента и да освободи мястото за следващия в листата", съобщиха от партията. 

Правилникът на парламентарната група предвижда: "Чл. 26 (2) Всеки народен представител е длъжен да изпълнява решенията на ръководството и Общото събрание. Може да изразява несъгласие на Общото събрание, но след вземане на решение, е длъжен да го изпълнява. (3) Парламентарната група може да изключи член на групата при системно неучастие в работата на Народното събрание и на парламентарната група или при значителни нарушения на политиката на БСП и коалиционното споразумение. Решението се приема с мнозинство от две трети от членовете на парламентарната група", обясняват от БСП.

Причина за това решение стана изказване и гласуване на Божанков за предоставяне на военнотехническа помощ за Украйна въпреки решението на Националния съвет на БСП и Общото събрание на парламентарната група да се гласува "против", категорични са от левицата.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *