ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Партиите единни в спешното извикване на Росица Велкова на среща

Корнелия Нинова

БСП ще издигне кандидат за председател на парламента, обяви Корнелия Нинова след срещата, инициирана от левицата, на парламентарно представените партии в 48-ото Народно събрание.  По-късно днес, на 17 октомври, партията ще вземе решение кой да бъде кандидатът.

Пред журналисти Нинова обясни, че партиите са стигнали до заключение, че служебният министър на финансите Росица Велкова трябва да бъде възможно най-бързо поканена на среща, за да представи състоянието на бюджета до момента, както и вижданията си за него за 2023 г. и за прогнозната 3-годишна рамка.

Нинова допълни, че всички партии са наясно със сложната ситуация в България и най-важното е мерките, които са в подкрепа на домакинствата, да продължат да функционират.

Лидерът на БСП изрази категоричната позиция, че за левицата основен приоритет е да бъде осигурена подкрепа за семействата през зимата, затова и партията е предложила надграждащи мерки за справяне със ситуацията.

Нинова уточни, че са били предложени: таван на цените, две тарифи за ток – за бизнеса и за хората, подкрепа за цената на тока за икономиката, учеличаване на минималната работна заплата, както и преизчисляване на пенсиите.

"Оценяваме срещата като ползотворна и сме отворени за нови разговори", обобщи Нинова резултатите от общото събиране.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *