ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Петков: ГЕРБ, ДПС и БСП искат нови избори, за да подменят вота

Парламент Кирил Петков

"Цяла сутрин виждаме доста добра координация между ГЕРБ, ДПС и БСП, така че тройната коалиция или както ние я наричаме "хартиената коалиция" е съвсем възможна", това заяви Кирил Петков от "Продължаваме промяната".

Той изрази възмущението си от махането на отпечатката от машините, като тя ще бъде част от изборните книжа, което според него показвало "абсолютна готовност за подмяна на вота и реално работа срещу българските интереси". 

Бившият министър-председател заяви, че от ПП са искали да "видят дали този парламент може да носи отговорност" с ясни политики като еврозоната, Шенген, социалната политика, но той е на мнение, че тези партии не са успели "да надскочат себе си" с решенията, които са взели. "Това, което видяхме и снощи до 3:00 часа сутринта, е, че не могат", добави Петков.

Също така той посочи, че са "минали всички граници във връзка с баланса" между машините и хартията, защото са превърнали машините в "пълни принтери". Така депутатът от ПП смята, че няма как "хартиената коалиция", както той нарича ГЕРБ, ДПС и БСП да подкрепят антикорупционното правителство на малцинството. 

"Тази сутрин им дадохме последен шанс", отсече Кирил Петков и посочи, че протоколите от машината е важно "поне някъде да стоят" в документацията. Тъй като обаче "хартиената коалиция" и на това не била готова, той посочи,че според него това е ясен мотив, че те искат да отидат на избори, за да подменят вота. 

Според него, ако ГЕРБ, ДПС и БСП не си направят тройна коалиция ще има нови избори, с "тяхната хартиена бюлетина". "Аз в момента не виждам друга конфигурация освен "хартиената коалиция", добави още Кирил Петков и призна, че бил ужасно разочарован от това, което тези три партии са направили в последните часове.

"Една такава тройна коалиция би била опасна за България", предупреди депутатът от "Продължаваме промяната. 

Кирил Петков отговори на въпрос относно пакет от промени, който внесоха от ПП, който гласи, че президентът Румен Радев няма да има възможността да назначава главния секретар на МВР, началника на НСО, председателя на ДАНС. Като основен мотив за внасянето на това предложение бе, че в момента служебният кабинет има възможността да "подменя" шефовете на службите с подпис на премиера и на президента, а в служебното правителство "той контролира и двете". 

"В момента Румен Радев контролира всички служби и това, което ние предложихме, е да има контрол", поясни Петков. Идеята на ПП била Министерският съвет да предлага шефовете на службите и те съответно да бъдат изслушвани в комисия в парламента, за да няма скрито-покрито. 

"Аз съм почти сигурен, че няма да ни приемат в Шенген през декември месец", призна депутатът от ПП и се аргументира с това, че нашите външни партньори не били доволни от работата на службите ни. 

"Мисля, че няма български гражданин, който да е доволен от нивото на справедливост, а и на разкриване на престъпленията от всички тези служби", обясни още бившият министър-председател и заключи, че е необходима голяма реформа в службите.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *