ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

По новата Програма за енергийна ефективност ще се кандидатства наново

Министерски съвет Иван Шишков

По новата Програма за енергийна ефективност ще трябва да се кандидатства наново. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков по време на изслушването му в парламентарната Комисия по енергетика относно Програмата за енергийна ефективност "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I". Той уточни, че съществуват няколко различни изисквания, давайки пример с тези за енергиен клас.

Освен това министърът е одобрил нова наредба, която минимално се различава от старата, за да може всички проекти, които следва да се правят във връзка с новата програма, да са покрити и от новата наредба. Тя ще бъде в сила от деня на обнародване, което се очаква да бъде в петък. Може да се ползват проучванията от старата програмата, но те трябва да се оформят по нов начин.

"Малко и да е променено в норматива, всеки трябва да се съобрази", изтъкна министър Шишков.

В Националния план за възстановяване и устойчивост е договорена мярката за саниране към многофамилни жилищни сгради. Еднофамилните ще бъдат санирани чрез новата програма за Развитие на регионите, включително и от старата програма чрез финансов инструмент, обясни служебният зам.-министър на МРРБ Десислава Георгиева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *