ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Подкупният служител от “Гранична полиция” влезе в болница

МВР болница

Минути преди заседанието на Софийския градски съд, началникът на сектор в "Гранична полиция" Янко Серафимов, който беше задържан в петък с 2000 лева подкуп, беше откаран по спешност в столичната МВР болница.  СГС трябваше да реши дали да го остави за постоянно в ареста.

Според адвоката на Серафимов Бойко Найденов прекомерна сила при задържането му е причина за влошеното здравословно състояние на клиента му. Найденов, който е бивш високопоставен прокурор, разказа, че при задържането на граничния полицай той е бил ритан от полицейските служители и показно държан с белезници зад гърба му, седнал на уличен тротоар с часове.

Сега съдът трябва да прецени как да действа, защото точно 17:15 часа изтичат максималният срок за задържане му от 72 часа и трябва да се прецени каква мярка за неотклонение да бъде определена в зависимост от неговото здравословно състояние, за което се очаква информация от МВР болница.

Както е известно прокуратурата обвинява Серафимов, че е взел 2000 лева от собственик на фирма, който е кандидатствал за участие в процедура по пряко договаряне за оборудване на границата. От прокуратурата се похвалиха, че акцията е била съвместна и в отличен синхрон с органите на МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *