ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Пожарната се модернизира с техника и софтуер за 6 млн. лева

пожарна

Пожарната е готова за по-бърза реакция при произшествия. С нов софтуер и комуникационна техника на стойност над 6 милиона лева от фонд "Вътрешна сигурност" към МВР сигналите за инциденти ще се обработват своевременно.

За близо шест години основното нововъведение вече работи – новата софтуерна интегрирана информационна система за координация и управление на силите и средствата на пожарната служба, която възможно най-оптимално разпределя сигналите и спомага за координацията между екипите.

"Това със сигурност ще спомогне за по-бързата реакция на пожарникарите", каза комисар Красимир Шотаров – директор на дирекция "Оперативни дейности": "Да стигнем максимално бързо до ниво …служба, получавайки сигнала, реагирайки своевременно да могат да стигнат по най-бързия начин до самото произшествие", допълни той.

Модернизира се и системата за радиовръзка "Тетра". Предстои в бъдеще и по други проекти всеки пожарен автомобил да бъде оборудван с таблет, на който в реално време да излизат данните за произшествия.

"Това е една много полезна база данни, която ще ни позволява много бързо да филтрираме и сортираме информацията за конкретно звено, колко хора са с дадена кръвна група, не дай си, Боже, да ни трябва тази справка, колко хора знаят чужди езици или колко хора са минали курс за работа с моторни триони", каза инспектор Красимир Николов за новата система.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *