ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Полицията разби депо за нелегални бежанци в квартал “Банишора”

мигранти

35 нелегални мигранти бяха открити в къща в София при акция на полицията. Те са заловени при операция на Столичната дирекция на вътрешните работи в квартал "Банишора", открити са в къща на улица "Софроний Врачански".

Сигналът е подаден от собственика на имота. Къщата е била отдадена под наем на сирийски гражданин. При посещение от страна на собственика днес той открил 35 нелегални мигранти в дома.

На място са изпратени екипи на полицията. Мигрантите са заявили пред властите, че са от Сирия. По случая тече разследване.

Междувременно Международната организация по миграция (МОМ) към ООН обяви днес, че е документирала най-малко 5 684 смъртни случая по миграционните маршрути към и в Европа от началото на 2021 година.

МОМ заяви, че се наблюдава увеличаване на броя на смъртните случаи, наблюдавани по маршрутите през Средиземно море, по сухопътните граници към Европа и в рамките на континента. "От 2014 г. насам сме регистрирали повече от 29 000 смъртни случая по време на миграционни пътувания към Европа", заяви Джулия Блек, автор на новия доклад на МОМ. От 2021 г. до 24 октомври 2022 г. по маршрута през Централното Средиземноморие са документирани най-малко 2836 смъртни случая и изчезвания, което е увеличение в сравнение с 2262 смъртни случая, регистрирани между 2019 и 2020 г.

По маршрута през Западните Балкани са регистрирани 69 смъртни случая, при пресичането на Ламанша (53), на границите между Беларус и ЕС (23).

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *