ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Политически партии и конфедерации подкрепиха БСП

Корнелия Нинова

Лидерът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова подписа споразумение за подкрепа с 3 политически партии и 1 конфедерация за общо партньорство и съвместна работа.

Партньорството ще бъде между БСП от една страна и следните политически партии и конфедерации от друга:

•         ПП “Движение за социален хуманизъм“

•         ПП “Българската пролет“

•         ПП “Съюз за Отечеството“

•         КООСО – Конфедерация на обществените организации от сигурността и отбраната

„Подписваме  споразумение с идеята да продължим да отстояваме левите политики  в България. В дъното на това обединение ние считаме, че трябва да е БСП като най-голяма водеща лява сила. В този смисъл сме идеологически мотивирани и участваме в това коалиционно споразумение“, заяви  председателят на ПП “Съюз за Отечеството“ – Васил Точков.

Председателят на ПП “Движение за социален хуманизъм“ Цветан Миньовски определи социалната политика на БСП като една от основните причини за споразумението между партиите.

„Движение за социален хуманизъм“ сме с леви и социални идеи, които са много близки до идеите на БСП. Затова дълги години си партнираме. Аз съм наследник на бившия председател, за което апелирам всички ние да се хванем за ръка и за избавим България от трудностите и проблемите“, заяви той.

На срещата присъстваха и Грациела Иванова от ПП “Движение за социален хуманизъм“, председателят на ПП “Българската пролет“ – Велизар Енчев, и зам.-председателят на КООСО – Захари Марков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *