ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Политиците да свалят розовите очила и да видят бума на престъпността

Иван Гешев

"Ситуацията с престъпността е сериозна по места, нивата на престъпност растат към нива от 90-те години. Част от причините са обективни – икономически, социални и други". Това заяви главният прокурор Иван Гешев на откриването на Общото събрание на административните ръководители на прокуратури от цялата страна.

"Надявам се българската политическа класа да свали розовите очила и да види това, което виждат българските граждани – този бум на престъпността. В голямата си част този бум на престъпността се дължи на съзнателни – надявам се да не е така – политически действия за възпрепятстване на търсенето на наказателна отговорност от лица, за които се предполага, че са извършили сериозни престъпления", каза още той.

По думите на главния прокурор по българските пътища се води война. След разпоредена проверка на ВАП след катастрофата на АМ "Струма" за състоянието на пътната мрежа, констатацията е, че няма магистрала или първокласен път, по който да няма огромни проблеми.

"Обективен фактор е, че МВР е в сложна ситуация. А ние с МВР сме скачени съдове – ако те не разкрият престъпление, съответно да ни подадат информация, няма как да се развива наказателното производство", коментира Иван Гешев.

Според главния прокурор в последните 4 – 5 месеца и след закриването на специализираното правосъдие няма нито една заловена организирана престъпна група за наркотици. "Трябва да направим всичко възможно в рамките на собствените си правомощия да минимизираме щетите за българските граждани. А тези щети са ръст на престъпността", каза още Гешев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *