ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Повторната проверка на изборните резултати продължава

ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите  за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври жребий

Продължава да тече повторното въвеждане на данни от изборните протоколи и проверката на Централната избирателна комисия (ЦИК), с цел да се отстранят несъответствията. Крайният резултат от предсрочните избори на 2-ри октомври ще бъде обявен, след като от ЦИК завършат работата си.

За днес, на 5-и октомври, е насрочено заседание на комисията, на което да бъдат обявени окончателните резултати. По закон от ЦИК са длъжни да обявят всички получени гласове и разпределението на мандатите не по-късно от четири дни след получения вот. Така крайният срок на избирателната комисия е до четвъртък – 6-и октомври.

На 4-и октомври приключи приемането на изборните протоколи от районните избирателни комисии. От ЦИК обявиха, че  е възможно да има някакви минимални размествания в позициите. На страницата на Комисията има обявено сто процентно въвеждане на протоколите от секционните избирателни комисии в РИК в страната и от СИК в Централната избирателна комисия извън страната.

Най-късно на 9-и октомври ще станат ясни имената на народните представители, които ще влязат в следващия 48-и парламент. След като от ЦИК обявят окончателното  разпределение на мандатите по партии и райони, всяка политическа формация трябва да излъчи своите депутати.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *