ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ПП внася в ДАНС сигнал заради “Капитан Андреево”

"Продължаваме промяната" ще внесе сигнал в ДАНС във връзка с възможно престъпно деяние срещу националната сигурност на България. То е свързано с установени бездействия, които възпрепятстват Българската агенция по безопасност на храните от защита на интересите ѝ във връзка с граничния контрол на ГКПП "Капитан Андреево". Сигналът ще бъде внесен от народните представители Иван Христанов, Христо Даскалов и Даниел Лорер.

Части от граничния пункт вече са обявени за стратегически обект от значение за националната сигурност с решение на служебното правителството. Според това решение ДАНС проверява предварителния допуск на всеки, който може да влиза в помещенията и упражнява специфична защита, включително информационна и физическа.

Преди ден в телевизионно интервю съпредседателят на ПП Асен Василев заяви, че в момента имало тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ. Според него в момента се наблюдава "съпротива на една политическа класа, която 30 години е свикнала да граби българския народ и да лъже Европа". "Сега не им се получава. Европейците спряха да ги галят по главата, както казва Борисов, в същото време в парламента имат сериозна опозиция", допълни той.

"Имаше шанс да влезем в Шенген, ако всичко, което бяхме започнали като правителство, беше продължено. Смятам, че много помогнахме. Голямата вреда дойде, че всичко беше спряно наполовина", отбеляза Василев. Той посочи президента Румен Радев като "основен фактор, защо няма да ни приемат в Шенген". "В момента на "Капитан Андреево" се възстановяват старите схеми. Всичко се прави за възстановяване на частната граница. Вместо напред вървим, назад", изтъкна той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *