ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Праснаха 16 наказателни постановления на ТЕЦ “Брикел” за нарушения

ТЕЦ Брикел

 

На ТЕЦ "Брикел" са наложени 16 наказателни постановления във връзка с нарушения на законодателството за опазване на околната среда. Това съобщиха на сайта на РИОСВ – Стара Загора. По едно наказателно постановление е издадено на "ТЕЦ Марица-изток 2" и на "Ей И Ес 3С – Марица-изток 1".

В съобщение на РИОСВ-Стара Загора се посочва, че в резултат на осъществения контрол от страна на инспекцията, съвместно с експерти от други регионални инспекции за изпълнението на условията в комплексните разрешителни, на топлоелектрическите централи са наложени 16 наказателни постановления (НП) на ТЕЦ „Брикел“ ЕАД, едно на „ТЕЦ Марица Изток 2“ ЕАД и едно на „Ей И Ес 3С – Марица Изток 1“ ЕООД.

На 24 октомври РИОСВ-Стара Загора започва проверка на ТЕЦ „Брикел“ ЕАД, като в същия ден операторът информира екоинспекцията, че спира дейността на енергиен котел 3 и преустановява работата на цялата инсталация. Това се случва след възникналата на 22.10.2022 г. авария в енергиен котел 2 на ТЕЦ-а, когато дейността и на този котел е спряна. 

На 25 октомври, операторът е преустановил всички дейности по горивната инсталация, като информира, че предстои извършване на основен ремонт. За периода от 17.10.2022 г. до момента, от Автоматичната измервателна станция-Гълъбово не са отчетени превишения на емисиите на серен диоксид, както и по останалите контролирани показатели на нормите за качество на атмосферния въздух, се казва в съобщението на РИОСВ Стара Загора.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *