ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Правната комисия прие проект за Антикорупционен закон на ПП в тяхно отсъствие

Парламент Народно събрание сграда

Без участието на "Продължаваме промяната" депутатите от Правната комисия на Народното събрание приеха на първо четене техния проект на Антикорупционен закон и законопроекта на служебното правителство.  Повечето от другите парламентарни групи обявиха, че ще ги подкрепят.

По-рано депутатите от ПП напуснаха първото заседание на Правната парламентарна комисия, след като мнозинството в комисията отхвърли искането им да не бъдат обсъждани трите проектозакона за промяна в Изборния кодекс и внесени от самите тях Антикорупционен закон, защото не са минали през обществено обсъждане.

"За“ двата законопроекта по темата антикорупция гласуваха всички парламентарни групи, без отсъстващите "Продължаваме промяната", и "Възраждане“, които се въздържаха. Уговорката, която беше направена от всички е, че между първо и второ четене ще бъдат направени промени. Правосъдният министър Крум Зарков изрази надежда, че накрая ще се получи един добър законопроект.

Депутатите от Правната комисия продължиха работа с обсъждане на трите проектозакона за промяна в Изборния кодекс, свързани с връщането на хартиената бюлетина.

Преди да напуснат заседанието ПП поискаха техния законопроект и трите проектозакона за промяна в Изборния кодекс да бъдат обсъдени едва, след като се получат становища от заинтересованите страни и минат на обществено обсъждане – останаха малцинство и напуснаха, а изолацията си коментираха така:

"В този парламент виждате, че от самото учредяване се създават странни оркестри, странни коалиции заради различни интереси и теми – вече говорихме, че имаше коалиция "Вежди Рашидов", коалиция "хартиена бюлетина", каза Милен Матеев от ПП, който е зам.-председател на комисията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *