ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Прекратиха договор за 120 млн. лева за модернизация на 23 км жп релси

НКЖИ

Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) прекрати договора с изпълнителя на проекта за модернизация на жп линията от София до Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията. 

Договорът е с българо-унгарския консорциум на стойност 120 млн. лв. без ДДС и включва проектиране, строителство и доставка на материали за 23-километровия железопътен участък.

Първоначалните срокове за завършване на обекта са били до края на 2020 г. От датата на стартиране на договора фирмата-изпълнител е извършвала основно доставки на материали, а реалният физически напредък за строителните дейности е едва 43%, уточняват от Министерството на транспорта и съобщенията. 

В кратки срокове НКЖИ ще обяви нова процедура за строител на жп линията.

Министерство на транспорта и съобщенията и НКЖИ извършиха проверки по всички договори за рехабилитация на железопътни линии в страната. Резултатите от тях показват много ниски нива на физическо изпълнение за по-голямата част от договорите, подписани от 2019 г. до края на 2021 г.

По разпореждане на министър Николай Събев НКЖИ ще засили контрола на строителните дейности и качеството на изпълнение на обектите. Компанията няма да одобрява постъпили искания за актуализация на стойностите на вече сключени договори за строителство, в резултат от проведени обществени поръчки. В случай че фирма-изпълнител декларира невъзможност да изпълнява договорните си отношения, ще се разглежда и варианта за прекратяването му. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *