ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Премиерът на РСМ обяви клуба “Цар Борис Трети” за провокация

клуб Цар Борис Трети

"Смятам, че това е провокация, която не носи никаква полза", коментира министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски откриването на българския клуб в Охрид, носещ името "Цар Борис Трети". 

Според Ковачевски културният център трябва да носи името на човек, който събира хората, а не на фигура, към която гражданите имат негативни чувства. 

Вчера в Охрид се събраха няколкостотин души, които надуваха вувузели и скандираха: "Българи – татари и фашисти" пред сградата, където официално трябваше да бъде открит българският клуб "Цар Борис Трети".

Част от протестиращите издигаха плакати с надписи срещу България и с призиви срещу Европейския съюз, който подкрепя нейните фашистки искания.

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски подкрепи  протеста. Той дори изрази позиция, че трябва да се намерят необходимите механизми за санкциониране на дружества, които нараняват чувствата на македонския народ, включително предложи и анулиране на регистрацията на подобни организации.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *