ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Проектозаконът за личния фалит вече е факт

фалит

"Министерският съвет одобри проектозакон за несъстоятелност на физическите лица, придобил гражданство като Закона за личния фалит, заяви министърът на правосъдието Крум Зарков.

"Този закон е особено важен, защото предлага правна уредба на производство по несъстоятелност на физическите лица, която да запълни празнота и да уреди производството в съответствие с обществените очаквания, изискванията на актовете на ЕС и особеностите на Националната ни правна система", обясни Зарков.

Според него няма развита държава в ЕС, в която да липсва законова регламентация на личния фалит. "България твърде дълго остана без такъв закон. Важно е да се уточни, че само добросъвестни длъжници могат да искат образуване на производството, ако желаят да удовлетворят всички свои кредитори и в резултат на това да бъдат освободени от непогасените задължения", допълни Зарков.

Той заяви, че законопроектът гарантира жизнените потребности на длъжника и членовете на семейството му в рамките на това производство. Надявам се този закон да бъде приет до края на годината, каза още Зарков.

Групата на Световната банка е изпратила становище до Министерство на правосъдието, с което приветстват въвеждането на тази правна уредба.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *