ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Прокуратурата ще прегледа законодателните идеи на таксиджиите

таксита пловдив

Главният прокурор Иван Гешев се зае да решава проблемите на таксиметровите шофьори. Той обеща на представители на таксиметрови организации прокуратурата да ги подпомогне с експертно становище по предлагани от тях законодателни предложения. Те са свързани със сигурността и нормалното функциониране на бранша и са провокирани от инцидента с починал таксиметров шофьор в събота вечерта.

Близо час продължи тази среща, на която присъстваха над 10 представителя на таксиметровия бранш. "Обсъдихме системния проблем, който предизвиква такива последствия, както и по какъв начин можем да сме си взаимно полезни, за да ограничим и решим тези системни проблеми, за да няма смърт по пътя независимо дали е за български граждани, които работят като таксиметрови шофьори или е за някои други български граждани", заяви Гешев след срещата. "Аз, като главен прокурор, и прокуратурата ще направим възможното и невъзможното, за да има справедливост", добави той.

Както е известно, с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост е 23-годишен мъж. Той е настанен в болница "Пирогов" под охрана, тъй като също е пострадал по време на сбиването.

Според представителите на таксиметровия бранш, от това изявление на прокуратурата и от фактите, които ще бъдат съобщени по него, ще зависят бъдещите действия, които ще бъдат предприети.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *