ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Протест срещу Фандъкова с искане за оставка

СОС Йорданка Фандъкова

С хаштаг #ДанчеСлез от "Спаси София‘‘ призовават гражданите да протестират срещу управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Събитието е организирано днес, на 12 октомври, от 18:00 часа пред сградата на общината на ул. "Московска" 33.

От "Спаси София‘‘ посочват, че вече чашата е преляла след катастрофата с жълтите павета и искат разумно управление на столицата. Гражданското сдружение отбелязва като основни недостатъци некачествените ремонти, лошото състояние на улиците и булевардите, презастрояването, огромния проблем с паркирането, както и мръсния въздух.

"Спаси София‘‘ отбелязват в своето събитие във "Фейсбук", че вместо красива столица имаме "унизена столица", благодарение на управлението на Йорданка Фандъкова и призовават всички граждани на отидат на протеста, за да се спре това "безразборно отношение към нашия град".

Независимият общински съветник Борис Бонев обяви пред БНР, че на протеста са били поканени и експерти, които не просто да назоват проблемите в столицата, но и да предложат какво е тяхното решение.

"Решението е да има един съвсем различен тип договори, в които да има много по-високо заложени санкции. Да има много по-ясен контрол, да има проекти, в които да се влиза в детайли по начина, по който се изгражда инфраструктурата. Да не се очаква от фирмите да импровизират на наш гръб и за наша сметка" – обясни Бонев.

"Чух един симпатичен, но тъжен слоган: "45 ремонта на ремонта стигат. Времето е наше." Да покажем, че ни пука как изглежда нашият град. Целта на протеста е една – оставка на кмета Йорданка Фандъкова. След 17 години на власт тя и партията, която представлява, са се изчерпали", коментира още Борис Бонев.

Според независимия общински съветник управлението на Фандъкова тъпче на едно място и по този начин градът ни не се развива. Бонев е категоричен, че след хилядните некачествени ремонти, градската среда се е влошила.

"Ремонт на ремонта е наше ежедневие. Не ни се живее в ремонт на ремонта" – отсече той.

"Винаги съм възприемал жълтите павета като символ на нашия град. А именно този дух, тази история, тази стойност на София се унищожават по такъв варварски начин" – подчерта Бонев. Той бе категоричен, че София има нужда от незабавна промяна.

"Ние сме готови да влезем в тази битка сами, но ще е по-добре, ако предизборно бъде постигнат един широк фронт, широко обединение на всички онези, които няма да адвокатстват на фирми, както го прави сегашното управление" – уточни още лидерът на "Спаси София".

Повече подробности за протеста, организиран днес, на 12 октомври, от 18:00 часа, очаквайте по-късно.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *