ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Пускаме АМ “Европа” за движение около Нова година

Министерски съвет Иван Шишков

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков коментира пред Нова телевизия строежа на пътища у нас. Участъкът от магистрала "Европа" между Драгоман и сръбската граница все още не е готов. Очакванията бяха той да бъде открит през септември, но се стигна до трета поредна отсрочка. Регионалният министър определи магистралата като „пътят на костенурката” заради забавения строеж.

Той не скри, че изграждането на АМ „Европа” към границата ни със Сърбия се бави, но това се дължало на строителния хаос, който е заварил, и за който вече се е изморил да говори.

„За съжаление, въпреки острите ми коментари с Агенция „Пътна инфраструктура”, няма как да може да бъде завършена изцяло магистралата до Нова година”, каза още министърът.

Шишков подчерта, че се прави всичко възможно участъкът да бъде пуснат без последния слой асфалт, а напролет да бъде завършен.

„Надявам се в тези срокове първо да бъде пуснато движението около Нова година в по-облекчен вариант, а след това магистралата на бъде въведена в експлоатация напролет, когато бъде направен последният слой асфалт”, допълни ресорният министър.

Той коментира и строежа на магистрала „Тракия”. Съвместна проверка с МВР показа, че има нарушения – спестени са материали при строежа на два от лотовете.

„Проверката беше по инициатива на МВР. За един от лотовете, който е в по-лошо състояние – трети лот, така или иначе имаше предвидена проверка от предишните ръководства на МРРБ и АПИ”, уточни министърът. 

По думите му пътят вече започва да става опасен за шофьорите. Шишков увери, че се прави всичко възможно напролет да започне ремонт на увредения участък.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *