ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Радев явно е разочарован, че ПП не е президентска партия

Не му приляга. Не приляга на висотата на президентската институция да дава емоционални и унизителни оценки на политически партии. Политическите партии са израз на хората и на техните идеи. Зад "Продължаваме промяната" има 500 000 избиратели, а той сложи всички тях под шапката на шаралтанството. Президентът тряба да обединява, а такива изказвания ни делят. Това каза пред БТВ депутатът от ПП Даниел Лорер по повод думите на държавния глава Румен Радев по адрес на ПП: "Ще надживеем тази шарлатания".

"Когато президентът излезе (пред президенството с вдигнат юмрук и каза "Мутри, вън" по време на протеста през 2020 г. – б. ред.), той предстаявяше исканията на българския народ така. Това беше най-високият му момент, защото той стана едно с българския народ и поведе България към светлината. В резултат на това се появи ПП, за да променим модела ГЕРБ и България най-после да тръгне към Европа", заяви Лорер.

"Разривът между ПП и президенството явно има други корени. Явно президенството има политически амбиции и ПП ги е разочаровало. От самото начало казахме, че благодарим на президента, че поведе протеста, но ние никога няма да бъдем президентска партия. Явно това не се понравило и нищо чудно в страната да се подготвя инженеринг на политически проекти", посочи депутатът от ПП.

"Много пъти всички политически сили се опитваха да пришият ПП към президента. ПП стои точно в центъра на българската политика – нито вляво, нито вдясно. В нито един момент подкрепата на президенството не е била това, с което ПП спечели сърцата на българите, а защото показахме всичко сбъркано в модела ГЕРБ и че най-после дадохме надежда на българските граждани, че България може да стане евроепйска държава", отбеляза Даниел Лорер.

В отговор на въпрос той уточни, че от ПП няма да предложат правителство на малцинството и няма да подкрепят мандат на ГЕРБ, независимо кой е кандидатът за премиер.

"Там всички са декор, защото решенията се взеамт еднолично", заяви Лорер, като поясни, че при връчване на третия мандат ПП ще участва с подкрепа само на важните за България политики.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *