ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Радев пристигна в Египет за Конференцията за климата

Румен Радев

Президентът Румен Радев пристигна в Египет заедно с ръководена от него делегация за участие в 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP27).

Повече от 100 лидери от цял свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел Шейх.

Радев ще участва в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители по покана на египетския си колега Абдел Фатах ас Сиси.

Днес президентът ще участва в церемонията по официалното откриване на международния форум.

Българският президент ще направи изказване пред държавните и правителствени ръководители на 8 ноември.

Предвидено е в рамките на форума Радев да проведе двустранни срещи и да участва в дискусии на високо равнище. Сред членовете на ръководената от президента делегация са служебните министри на околната среда и водите Росица Карамфилова и на енергетиката Росен Христов.

Повече от 45 000 представители на държавите, които са страни по конвенцията, международни и регионални организации, на бизнеса, научната общност, гражданското общество са се регистрирали за участие в конференцията на ООН в Египет. Сред целите на форума е да се обсъди ускоряването на съвместното изпълнението на ангажиментите в областта на климата за смекчаване на последиците от климатичните изменения. Общо 198 държави са ратифицирали Рамковата конвенция на ООН.

Международната конференция за климата започва от днес и ще продължи до 18 ноември. Предходната конференция се проведе в Глазгоу преди година. Конференциите са част от Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата, която тази година навършва 30 години. Тя е била създадена по време на срещата на върха на Земята, проведена в Рио де Жанейро през 1992 г. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *