ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Радев ще проведе консултации с “Продължаваме промяната”

Президентство консултации за правителство Кирил Петков ПП Румен Радев

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с втората по големина парламентарно представена партия – "Продължаваме Промяната". Срещата от 10:00 ч. на "Дондуков" 2 е в рамките на консултациите, които държавният глава провежда, преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство. На 26 октомври Румен Радев се срещна с ГЕРБ-СДС. 

Още преди началото на разговорите с парламентарно представените партии Радев заяви, че няма да бърза с връчването на първия мандат. Той изтъкна колко е важно политическите сили да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Тъй като по думите му цикълът "избори след избори" не е най-доброто решение. Президентът отбеляза, че връчването на първия мандат ще зависи от хода на консултациите.

От ПП подчертават, че е важно да бъде съставен кабинет с оглед на законите, които трябва да се приемат, за да получим средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. Нужно е да бъде гласува и държавният бюджет за следващата година. От партията на Кирил Петков и Асен Василев обаче са категорични, че няма да подкрепят правителство с първия мандат на ГЕРБ.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *