ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Радев за ПП: Беше грешка. Ще надживеем тази шарлатания

Президентът Румен Радев заяви, че е бил първият излъган от "Продължаваме промяната", които обвини, че са откраднали надеждата на гражданите за истинска промяна, предава БГНЕС.

Държавният глава коментира думите на Асен Василев, че се е срещал редовно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не!", каза Радев и добави: "Това не е първата лъжа на Асен Василев. Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената за своята доверчивост", заяви президентът.

"Беше грешка, че изобщо дадох шанс и допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. Една промяна, която българите очакваха отдавна, За съжаление българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания", категоричен бе Румен Радев.

Радев коментира и номинацията на ГЕРБ за премиер – професор Габровски. "Изключително успешен лекар, голям специалист в своята област, а също и организатор. А дали той ще успее да обедини политиците, по думите на държавния глава, зависи изцяло от решението на българския парламент.

Румен Радев коментира и темата за членството на България в Шенген, като дебело подчерта, че сме изпълнили всички технически критерии още от 2011 година.

"Двете проверки, които предизвикахме на собствена воля, показаха добри резултати, като втората показа още по-добри резултати от първата. Имаме писмо и от председателя на ЕК. Работим на най-високо политическо ниво. България и Румъния са изпълнили всички критерии и заслужават да бъдат приети. Държането на България и Румъния извън Шенген не е добре за Европа и общата ни сигурност. Не е добре за свободния пазар и нашите икономики. Това, че една или две държави не желаят да дадат подкрепата си, означава, че те имат субективни виждания: било то икономически или вътрешнополитически.", добави той.

„Да даваш довод, че напоследък имало заловени български гранични полицаи, уличени в корупция и трафик… Ами най-сетне България започна да хваща такива хора. Нима в други държави няма? Добре, затова ли трябва да наказват България? Следващия път, като хванем – не пред съда, да ги наградим… Рюте да ги награди, ще го поканим”, каза още президентът.

„България прави много и работи на най-високо политическо ниво с властите в Албания, както през 2017 година България работи активно така, че българите да бъдат включени в законодателството и да бъдат признати за национално малцинство и успешно да упражняват правата си: национална култура, език, идентичност без проблеми. Трябва да се направи много повече. Очаквам важният въпрос: най-сетне Консултативният съвет към Изпълнителната агенция за българите в чужбина да заработи ефективно така, че на сънародниците ни зад граница с българско самосъзнание, когато им се откаже от местните власти документ за произход, този Консултативен съвет да може да установи на базата на ясни критерии, че това са хора с българско самосъзнание и произход и заслужават българско гражданство“, коментира още президентът, който е на двудневно посещение в Тирана.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *