ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Разбиха педофилска мрежа, оперирала в цялата страна

Интернет

Мащабна операция срещу детска порнография проведе днес прокуратурата, като има задържани участници в педофилска мрежа. "Тези 13 души, които задържахме, са най-активните и най- агресивните. Образувани са отделни досъдебни производства", заяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг по повод акцията.

Точно в 07:00ч. тази сутрин са претърсени около 20 адреса едновременно. Иззета е цялата компютъра техника на лицата – телефони, компютри, флашки и други. Задържани са петима в София, 8 – в други населени места. Има арестувани във Варна, Девня, Елин Пелин, Перник, Хасково.

Според прокуратурата участниците в схемата не са организирана престъпна група, а отделни лица, които не се познават помежду си.

Сарафов обясни, че следствието работи с най-модерната специализирана техника. "Чрез специализиран софтуер, предоставен от Интерпол, ние установяваме лицата, които разпространяват подобно съдържание."

"Никой да не си мисли че е анонимен. Не сте анонимни, ако сме пропуснали някой, да знае че ще дойдем и за него.", категоричен бе заместник главният прокурор.

Профилът на засегнатите деца е между 2 и 7 години. Намерени са клипове и снимки с брутални сцени на сексуално насилие. Материалите съдържат изключително брутални сцени с деца, обяснява Светослав Василев, завеждащ отдел "Киберпрестъпления" в НСлС. Децата са от бившите съветски републики или от Далечния Изток – Тайланд, Филипините, Индонезия. Проверява се дали има деца и от България.

Установено, е че две от задържаните лица са споделяли активно файлове с детска порнография в изключителна близост до дом за деца. В момента се проверява дали една от жертвите не е български гражданин и дали е участвал в клиповете, уточни Светослав Василев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *