ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

РИОСВ-Хасково дръпна шалтера на ТЕЦ “Марица”-3

ТЕЦ Контур Глобал Марица изток 3

ТЕЦ "Марица-3" изглежда обречена, след като РИОСВ Хасково изпрати на централата ново уведомление за налагане на принудителна административна мярка за спиране на дейността на горивната инсталация. То е в следствие на регистрираните замърсявания със серен диоксид в събота, когато бяха отчетени рекордно високи стойности в 3 поредни часа.

Още  в събота в дружеството е получено разпореждане от Електроенергиен системен оператор /ЕСО/ ,с което производствената дейност е прекъсната за 48 часа на основание чл.73, ал.1, т.5 от Закона за енергетиката, така че налагането на принудителна административна мярка е  лишено  от смисъл, коментира юристът на дружеството Юлиян Семерджиев. 

Работата  ни е съобразена изцяло с енергийното и екологично законодателство и с издаденото комплексно разрешително. Независимо от това Горивната инсталация и в частност котел ОР 380в. няма да бъде активиран за производство на електроенергия, до пълното изясняване на обстоятелствата, наложили временното прекъсване на производствената дейност, допълни той и каза, От централата изразиха съмнения в  коректните данни на автоматичната станция „Раковски“ в Димитровград, която показа рекордно високите превишения на серен диоксид. Тя е единствената сертифицирана в този регион. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *