ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Румен Радев ще проведе консултации с “Демократична България”

Президентство консултации Демократична България Румен Радев

В рамките на деня, 21 ноември, предстои президентът Румен Радев да проведе консултации с "Демократична България". Срещата е предвидена да започне от 10:00 ч. на "Дондуков"2.

Парламентарната група на ДБ е шестата по големина и предпоследна в рамките на консултациите, които държавният глава провежда с партиите в 48-ото Народно събрание, преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство.

Припомняме, че консултациите започнаха на 26 октомври с най-голямата парламентарна сила ГЕРБ-СДС. След това президентът се срещна с "Продължаваме промяната", ДПС, "Възраждане" и БСП.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви в декларация за приоритетите на парламентарната група при откриването на 48-ото Народно събрание, че няма да правят компромиси с посоката на развитие на страната.

"Знаем, че България има нужда от управление, също така знаем, че това управление може би ще се наложи да се формира чрез компромис, но то не трябва да бъде управление на компромиса", заяви тогава той.

От ДБ вече обявиха, че няма да подкрепят правителство с първия мандат на ГЕРБ.

"Очакваме "Продължаваме промяната" с втория мандат да предложат формулата. Има много въпроси, по които обществото ни трябва да намери консенсус, много законодателна работа, която трябва да бъде свършена и за това е необходим работещ парламент", обяви вчера (20 ноември) заместник-председателят на ПГ на ДБ Надежда Йорданова в ефира на Нова телевизия.

Тя посочи, че ДБ ще направи всичко възможно, за да не се стигне до предсрочни избори. Надежда Йорданова обаче направи уговорката, че няма да бъде на всяка цена, защото има принципи, с които от "Демократична България" не могат да направят компромис.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *