ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Руското посолство: Моряците от “Царевна” са в хотел в Донецк

Корабът „Царевна”

"В този момент екипажите на чуждестранни кораби от Мариупол се намират в Донецк, властите на Донецката народна република са им оказали цялата необходима подкрепа, настанили са ги в хотел и са осигурили прехраната им." Това съобщава посолството на Руската федерация в България на страницата си във Фейсбук, цитирайки информация от властите на ДНР.

https://www.facebook.com/rusembul/posts/351724200328833

Министерството на външните работи на ДНР на свой ред е пристъпило към осъществяване на всички необходими процедури за организацията на заминаването на евакуираните моряци към техните страни. Освен това, сега, след оформянето на необходимите документи, сътрудници на МВнР на ДНР вече извеждат моряците към територията на Руската Федерация с цел завръщането им в родината, съобщават от Донецк.

"Съвместно с нашите руски колеги възнамеряваме да направим всичко възможно, за да върнем възможно най-скоро всички евакуирани от мариуполското пристанище граждани у дома при техните роднини и близки", уверяват от ДНР.

Днес се появиха първи кадри с евакуираните български моряци от кораба "Царевна". Часове след началото на евакуацията, кадри с моряците, показващи, че те са в добро състояние бяха разпространени в Телеграм канал. "Всички сме добре, евакуираме се и скоро ще си бъдем вкъщи." Това казва във видеообръщение Веселин Славчев, втори помощник-капитан на блокирания в Мариупол кораб. "Не се притеснявайте, здрави сме всички, добре сме и всичко е наред", допълва той.

По-рано днес стана ясно, че моряците са вече извън пристанището и пътуват по суша през Донецк. След това те трябва да се приберат в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *