ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

С 5.5 млн. лв. се увеличават заплатите в 50 общински музея

музей

Правителството одобри близо 5.5 млн. лв. за допълнителни трансфери за целеви разходи по бюджетите на общините.  С тези пари се очаква да се повиши качеството на изпълнението на програмите и дейностите на музеите и художествените галерии във връзка с опазването и представянето на движими и недвижими културни ценности.

По-конкретно ще се повишат възнагражденията на заетия персонал, като ще бъдат запазени млади специалисти и изградени експерти в 50 общински музея, финансирани от местната власт. Средствата ще осигурят необходимите гаранции за стабилност на културните институти в областта на културното наследство в условията на продължаващо нарастване на цените на основните материали, енергия и горива.

Средствата се разпределят по предложение на Националното сдружение на общините в Република България, съгласувано със служебния министър на културата – проф. Велислав Минеков.

Допълнителните трансфери по бюджетите на общини ще се осигурят за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *