ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Седмицата стартира с обсъждане на компенсации за електроенергията

Народно събрание

В понеделник (7 ноември) депутатите ще обсъждат Проект на решение за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия. Вносител на проекторешението е Делян Добрев от ГЕРБ, както и група народни представители.

На извънредното заседание, което предстои в утрешния ден, се очаква служебният министър на енергетиката Росен Христов да бъде изслушан на основание чл. 110 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега, както и за цени, контрагенти, тръжни процедури.

На последното редовно заседание, което бе в петък миналата седмица (4 ноември), депутатите одобриха закупуването на нови осем бойни самолета F-16.

От БСП категорично се обявиха против решението, като се усъмниха в причината за забавянето на първите изтребители.

"Няма да подкрепим хартиената бюлетина за F-16. Ще подкрепим другата хартиена бюлетина, но хартиени самолети в условия, когато имаме нужда от средства за социални и икономически програми, няма да приемем”, обяви Румен Гечев от БСП.

"Възраждане” пък използваха цялото време на групата, за да затвърдят позицията си "против" изтребителите. Противниците на проекта от двете парламентарни групи дори си отправиха взаимни обвинения. От БСП обявиха, че "Възраждане” вече са подкрепили втората партида от F-16.

Накрая, след близо двучасов дебат, предложението за закупуването на новите самолети бе прието. Решението бе подкрепено с гласовете на ГЕРБ-СДС, "Продължаваме Промяната", ДПС, "Демократична България" и "Български възход". "Против" гласуваха депутатите на БСП и "Възраждане". С приемането на решението народните представители разрешават на Министерския съвет да изготви договори за сделката.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *