ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

СЕМ да помисли за предсрочно прекратяване на мандата на Кошлуков

Парламент Тошко Йорданов

Съветът за електронни медии да помисли дали да не бъде прекратен предсрочно мандатът на генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков поиска председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов.

Той връчи на членовете на регулатора допълнителна информация за стажа на Кошлуков като програмен директор на телевизия „Алфа“ за периода януари-юни 2017-а година.

„Случаят с евентуалното му програмно директорстване в ТВ „Алфа“ – дата на сключване е 3 януари 2017 г., а в НАП договорът е отишъл на 23.06.2017 г. Според мен е хубаво да помислите и да проверите, защото това навява на съмнение, че този договор е сключен със задна дата. Вие не сте си направили труда тогава, когато Кошлуков кандидатстваше, да проверите тези неща и да изискате другата необходима информация от „Алфа“. Ако това е така, то даже отива на документална измама. Ще ви предоставя от НАП информацията официално“, каза Йорданов.

Соня Момчилова от Съвета за електронни медии отвърна:

„Ние сме призвани да следваме Закона за радио и телевизия. Господин Кошлуков е подписал декларация, която удостоверява истинността на фактите и на документите, които ни предоставя. Разбира се, ще се запознаем с това, което сега ни беше връчено с папката. Иначе мога единствено да гадая, като вас, какви са подбудите“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *