ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

СЕМ ще организира поредица от инициативи за медийната грамотност

Съвет за електронни медии СЕМ

Съветът за електронни медии ще организира поредица от инициативи, свързани с медийната грамотност, сред които кръгла маса и провеждане на социологическо проучване от какви източници се информира аудиторията.

СЕМ прие доклад за правата и задълженията на регулатора, доставчиците на медийни услуги и платформите за споделяне на видеоклипове относно медийната грамотност съгласно Закона за радиото и телевизията.

Докладчикът по темата за медийната грамотност – Диляна Кирковска от СЕМ, подчерта ценния принос на обществените медии.

"БНР има собствен екип за проверка на факти и твърдения, обучен от "Фактчек.БГ"- колегите, които работят по международни стандарти", посочи тя.

Членът на СЕМ Пролет Велкова предложи обмяна на опит с регулатори от други страни, които имат иновативни решения и практики.

"Кръгла маса" предлагате в доклада. Чудесно е. Не знам обаче дали само една "кръгла маса" може да свърши работа. Мисля, че можем да разгърнем повече дискусии, ако щете уъркшопи. Смятам, че има широко поле за работа там", каза тя.

Членът на медийния регулатор Габриела Наплатанова подчерта, че в други европейски държави има държавно финансирани кампании за медийна грамотност, фокусирани върху работа с ученици.

"Цифровата хигиена в момента, всички тези самообучаващи неща, които се правят в училище, са оставени на добрата воля на учителите по информационни технологии", отбеляза тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *