ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Ще успее ли МВР с тестването за дрога и алкохол при полицаите?

Дрегер

В интервю адвокатите Николай Хаджигенов и Людмил Рангелов коментираха темата за проверката за алкохол и наркотици, обявена от МВР.

 "По света полицаите дават урина за тестове за наркотици на всеки три месеца. Защото употребата се засича много дълго време. Освен това има външен контрол, от инспекторат или друг отдел – и се прави внезапна проверка за всичко. Другият вариант е жесток реподбор и се изкушавам да предложа да се правят тестове за интелигентност на полицаите. Ако се вкара и физическата подготовка – реформата в МВР ще е приключила на 95 процента”, поясни Николай Хаджигенов. Той допълни още, че единственият вариант да се промени нещо, е да се правят изненадващи тестове на полицаите.

"Трябваше да се даде знак на обществото по някакъв начин, че се вземат някакви мерки срещу дрогираните и пияни полицаи. Аз не вярвам особено, че ще има някакъв ефект. Това е поредна кампания. Имаме служебно правителство. Ще дойдат други ръководители с други виждания. А и технически тази проверка не е възможна, защото броят на полицаите е голям. Това изисква цяла структура и организация“, коментира от своя страна адвокат Рангелов. Той също сподели мнението на своя колега Хаджигенов, че е важно да има масови проверки, които да се правят изненадващо, защото само така ще има ефект.

Николай Хаджигенов коментира още, че зачестилите случаи на дрогирани и пияни полицаи са резултат от неработещата система в България. Той каза, че няма правилно функционираща прокуратура, която да ги накаже и точно заради това си позволяват да се опитват да заобиколят закона. Хаджигенов даде пример с полицай, който се е опитал да даде проба вместо свой пиян колега, за да не бъде той отстранен от длъжност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *