ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Синдикатите всяка година с предложения за висшето образование

Президентът на КТ „Подкрепа“ инж. Димитър Манолов и конфедералният секретар и председател на Синдикат “Висше образование” доц. Валери Апостолов участваха в среща-дискусия на тема „Заетост и доходи в условия на криза“. Срещата бе организирана от синдикалната секция на КТ “Подкрепа” в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). 

Инж. Димитър Манолов очерта, както ги определи „големите неща“. Той разказа за етапите в развитието на синдикат КТ „Подкрепа“ и създаването на синдикат „Висше образование“ към организацията, което, по думите му, довело до легитимното и интензивно влизане в дебата за висшето образование. Манолов подчерта, че са свършили не малко работа. И ролята, и мястото на синдиката е огромна, и има сериозен принос да се преодоляват създадените дисбаланси.  

Инициаторът за създаването на синдикалната секция в УНСС доц. д-р Валери Апостолов получи почетен плакет за принос в утвърждаването на синдикалната секция в университета.  

Доц. д-р Валери Апостолов припомни, че когато работниците и служителите, в която група влизат и преподавателите, са обединени в Колективния трудов договор (КТД), тогава стават възможни различни придобивки. Той увери че КТ „Подкрепа“ прави много неща и в регионалните съвети по висше образование, както и в Парламента, и всяка година се правят предложения в интерес на висшето образование. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *