ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Спецпрокуратурата извършва действия в ДАНС

Специализирана прокуратура

Специализираната прокуратура провежда акция в Държавната агенция "Национална сигурност". 

Според информация на БНР, работи се по разследване срещу служители на Агенцията, за които има съмнение, че извършват шпионаж в полза на Русия. Засега официална информация от спецобвинението няма. 

Това е поредната акция на държавното обвинение, свързана с шпионаж в полза на Руската федерация. След предишни акции се стигна до отзоваването на няколко руски дипломати.

Специализираната прокуратура и ДАНС ще дадат в петък съвместна пресконференция за продържаващата и акция 

Според президента Румен Радев в ДАНС работят активно, за да не допускат шпионски дейности. 

 "Държавна агенция "Национална сигурност" има здрава имунна система и аз мисля, че там работят активно, така че да не допускат никакъв пробив в Агенцията по отношение на шпионски дейности", посочи той.

Това е поредната акция на държавното обвинение, свързана с шпионаж в полза на Русия. След предишни подобни акции се стигна до обявяване за персона нон грата на няколко руски дипломати.

Премиерът Кирил Петков коментира информацията, че специализираната прокуратура е искала справка от НСО за български и чужди граждани, които са имали достъп до МС през последните месеци. "Това ще е поредното безобразие". Така премиерът Кирил Петков коментира изнесеното в медиите по-рано днес твърдение. 

"Аз не съм информиран затова, но и ако това се окаже вярно, просто ще е пълно безобразие. Знаете, че в момента Министерски съвет е контактна точка за Европейската прокуратура. Ако се опитват да видят кой влиза и излиза от Министерски съвет, за да видят кои са хората, които дават сигнали, това ще е просто поредният саботаж. Сега ще разпоредя, за да разбера дали е така. В смисъл трябва да се види много внимателно дали се опитват да контролират хората, които искат да дават сигнали към нас, защото знаят вече, че за разлика от досега каквото се е случвало, сигналите, които идват в Министерски съвет, директно отиват при госпожа Кьовеши, когато са свързани с еврофондовете", каза Петков.

Говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев заяви за БНР, че не е искана такава информация нито от НСО, нито от администрацията на Министерски съвет. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *