ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Според Нинова условието за правителство вече бил Изборният Кодекс

Парламент

"Условие за правителство вече не е борбата с корупцията, отстраняването на Гешев, социалната програма на БСП, а Изборният кодекс". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на редовното заседание.

Тя припомни, че в предишния парламент левицата е внесла същия закон, но не е имало такава истерична реакция. "Когато управляваш с една партия и ти е необходима власт на всяка цена, тя не е статукво", отбеляза Нинова.

Корнелия Нинова посочи, че 47% от хората искат хартия, и добави, че няма как да нарушават законите на държавата. Също така уточни, че БСП не могат да изтеглят внесения законопроект, след като вече е заложен на второ четене. "Политика с обиди и процедури не се прави", каза още тя.

Лидерът на БСП поиска отговор на няколко въпроса: "Някой да излезе и да обясни защо излиза надписът "Дневникът е подправен" на машините, защо ЦИК още не е излязла с официални данни и официален доклад и има ли разминаване", каза тя и постави и още един въпрос – защо има разминаване при отчетените и реалните гласове на някои от машините.

Нинова изрази категоричната позиция на БСП, че тяхната битка е за справедливо отчитане на гласовете, контрол и свободно право на гражданите да избират.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *