ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Среща на енергийните министри на ЮЕ в Атина

Росен Христов

Предстои среща на енергийните министри на Югоизточна Европа, която ще се проведе в столицата на Гърция. България ще бъде представена от министър Росен Христов. В следващите три дни в Атина ще се проведат три последователни събития, на които ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред регионалната енергийна сигурност.

По време на енергийна криза сътрудничеството на страните от Югоизточна Европа е повече от необходимо за този тип сигурност в региона. Това заяви гръцкият министър Костас Скрекас, който е домакин на събитието.

Темата на срещата е "Енергетика и развитие", като се включва обсъждане на гарантирани източници на природен газ, възможности за снабдяване и разширяване на мрежата за енергийна сигурност.

Гърция смята този форум за изключително важен за енергийната сигурност и възможности за повече доставки на достъпни цени, според коментари на експерти в медиите.

В следващите дни енергийният министър Росен Христов ще вземе участие и в извънредното заседание на Съвета на ЕС "Транспорт, телекомуникации и енергетика", част "Енергетика", което ще се проведе в Брюксел.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *